HOE JE KUNT VERTELLEN OF JE IDEE DE MOEITE WAARD IS OM TE INVESTEREN IN

Heeft u een goed idee om uw branche te verbeteren? Voor de meeste mensen is het uitvinden van een nieuw product vreemd terrein. Er zijn meerdere stappen (en kosten!) nodig om een idee tot leven te brengen – zoals marktonderzoek, productontwerp en prototyping, patent en juridische kosten en marketing, om er maar een paar te noemen.

Een goede investering is een investering die past bij uw financiële doelstellingen, risicotolerantie en geld oplevert. Investeren gaat over wat u kunt doen met wat u hebt, uw comfort met de risico’s, en wat voor u werkt. Een goede investering van de ene persoon kan de slechte investering van een andere persoon zijn.

WAAR MOET IK GELD INVESTEREN?

Aangezien de tijden moeilijk zijn, is het moeilijk om de industrieën te kennen die het waard zijn om in te investeren. Hoewel geen enkele industrie kogelvrij is en een volledig veilige investering, zijn er enkele die meer zekerheid bieden dan andere.

  • De Stock Market – De meest voorkomende en aantoonbaar meest gunstige plaats voor een belegger om hun geld te zetten is in de aandelenmarkt. Wanneer u een aandeel koopt, bezit u dan een klein deel van het bedrijf dat u heeft gekocht. Wanneer het bedrijf winst, kunnen ze betalen u een deel van die winst in dividenden op basis van hoeveel aandelen van de voorraad die u bezit.
  • Onderlinge fondsen – In plaats van het kopen van een enkel aandeel, stellen onderlinge fondsen u in staat om een mandje met aandelen te kopen in één aankoop. De aandelen in een beleggingsfonds worden meestal gekozen en beheerd door een beheerder van een beleggingsfonds.
  • Spaarrekeningen – Verreweg de minst risicovolle manier (en waarschijnlijk de slechtste) om uw geld te beleggen is om het op een spaarrekening te zetten en het mogelijk te maken om rente te innen. Maar, zoals meestal het geval is, betekent een laag risico een laag rendement. Het risico bij het plaatsen van uw geld op een spaarrekening is verwaarloosbaar, en meestal zijn er weinig tot geen rendementen. Toch spelen spaarrekeningen een rol bij het investeren, omdat ze u in staat stellen om een risicovrije som geld op te slaan die u kunt gebruiken om andere beleggingen te kopen of te gebruiken in noodgevallen, zodat u uw andere beleggingen niet aanraakt.

Het is nooit te vroeg om te gaan investeren. In feite kan slechts een paar jaar voorsprong vaak leiden tot honderdduizenden euro’s meer geld tegen de tijd dat u met pensioen gaat.

Wanneer u investeert in uw jaren ’20, is het het beste om te beginnen met het afbetalen van uw eventuele schulden, zoals studentenleningen of creditcardschulden.

Schuld werkt precies het tegenovergestelde van investeringen, het exponentieel verminderen van uw vermogen in plaats van het exponentieel te laten groeien, dus het is een goed idee om het krijgen van schuldenvrij je eerste en belangrijkste doel te maken.

Leave a Reply